Coué-módszer

Az ember legfontosabb képessége nem az akaraterő, hanem a képzelet, és ezért súlyos hiba azt tanácsolni bárkinek, hogy eddze az akaraterejét, hiszen amit valóban edzenie kellene, az a képzelőereje.
Ez olvasható Emil Coué: A BELSŐ CSODA című könyve 2011-ben kiadott borítóján.

Az 1980-as évek elején olvastam ezt a nagyszerű könyvet, akkor még természetesen írógépen írt példányhoz jutottam hozzá és nagy hatással volt rám.

"Emil Coué szerint a szuggesztió szavak, gondolatok, elképzelések útján történő befolyásolást jelent. A szavak és képzetek befészkelik magukat a koponyánkba, átalakítják kedélyünket, megváltoztatják idegrendszerünk befolyásolása révén vérnyomásunkat, szívverésünket, gyomrunk, tüdőnk működését. Szuggesztiónak hívjuk azt a jelenséget, ha valakit egy másik személy befolyásol szavak, képzetek útján.

Autoszuggesztióról beszélünk, ha saját magunkon végezzük a gyógyító műveletet.

A szuggesztió és tán még inkább az autoszuggesztió egészen új dolog a gyógyítás terén. Emellett azonban eme újszerűen szakkifejezésekkel jelzett fogalmak által takart lényeg olyan idős, mint a világ maga.

A szuggesztió azért számít újnak, mivel az eddigi kutatások és magyarázások e téren rendszeresen tévesek voltak. Ennélfogva legalább is kétségbe vonható eredményekhez kellett vezetniük. Ősrégi ellenben azért, mivel ezt az első ember magával hozta a szuggesztió és autoszuggesztió jelenségét, mint tán az egyik legfontosabb életjelenséget. Hiszen az autoszuggesztió velünk született képességünk. Ha hiszünk valamiben, vagy egy konkrét képzetet dédelgetünk a fejünkben az hatással van idegrendszerünkre, kedélyünkre, egészségünkre. Elegendő egy gondolatot alaposan körüljárnunk, máris a hatása alatt vagyunk. Ez az autoszuggesztió. Az autoszuggesztió vagyis természeti erő, oly hatalmat rejt magában, amelynek korlátai, ma még teljesen meghatározatlanok! A körülményektől függ, hogy ez az erő igen kedvező, vagy ellenkezőképp, akár végzetes hatásoknak lesz-e okozója."

Olvashatjuk Gál Attila kineziológus szakértő honlapján, akit részletesebben érdekel, itt olvashat a témáról bővebben >>


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web