Hangterápia

A hangterápia és a zeneterápia egy úgynevezett nonverbális, vagyis beszédet nélkülöző gyógyító módszer, ami azt jelenti, hogy a terápia elsősorban nem szóbeli önkifejezés útján zajlik. A kliens részéről nincs szükség sem zenei előképzettségre, sem hangszertudásra. A képzett terapeuta a zenét és a zene elemeit eszközként használja egy célirányos terápia keretein belül.

Bármely életkorban alkalmazható, pl. koraszülötteknél   egy kutatás szerint Mozart zenéjét használták, és a babák hamarabb fejlődtek, mint a kontrollcsoport, de ugyanakkor Alzheimer-kórban szenvedőknél Smith kutatása szerint a zene fokozza az emlékek felidézését.

Sikeresen alkalmazzák a gyógypedagógiában fejlesztéskor, pszichés sérülések megelőzésére, kezelésére, értelmi és érzékszervi fogyatékosoknál, magatartás és figyelemzavaroknál, autizmusnál, a pszichiátriában hangulatzavarok, szorongásos zavarok, szomatoform zavarok, személyiségzavarok, pszichotikus zavarok, pszichoaktiv szerekkel kapcsolatos zavarok esetén, illetve család- és párterápiában, a geriátria területén a demenciák esetén, Alzheimer-kórban szenvedőknél, a szülészeten a relaxált állapot elérése érdekében, fájdalomcsillapításra, koraszülötteknél állapotjavításra, fogászaton a relaxált állapot elérése érdekében és fájdalomcsillapításra,  és a rehabilitáció különböző területein.

A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web