Aviva módszer

AVIVA GABRIELLA STEINER

Az Izraelben élő magyar származású tornatanárnőt sok éven keresztül foglalkoztatta az a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy az embereknek megvan az a képessége arra, hogy a hólyag ürítését, vizeletét és a székletét tudja szabályozni, a nő méhének a működését pedig nem.

Még 1966-ban kitalált egy olyan bemelegítő gyakorlatsort az idősebb nőkből álló tornacsoportjának, melynek elvégzése után a klimaxtól szenvedő, rendszertelenül menstruáló nők menstruációt kaptak.

Ez volt a kiindulópont. Több évtizedes kutató munka után kidolgozott olyan gyakorlatsorokat, melyek lehetőséget adnak a nőknek arra, hogy ellenőrzésük alatt tartsák havi ciklusukat.

Az AVIVA Módszer lényege

Aviva Steiner - a módszer kitalálója és kifejlesztője - szerint külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Az alhas a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a "célszervezetbe". Ez a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is. A mozgás és a mozdulatsorok után létrejött altesti vérbőség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddőség okát.

Segíthet többszöri vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását. Ezek a gyakorlatsorozatok meghozzák, illetve akaratuk szerint rendezik a nők havi ciklusát és könnyítenek a változó kor tünetein.

A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatok segítenek a prosztata problémák, a vizelési gondok és a potencia zavarok megoldásában.

A barnával írt szövegeknél új ablakban átlinkelhet az AVIVA módszer aktuális tájékoztató oldalára.

 


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web