Numerológia, drágakövek

A numerológia vagy más néven számmisztika ősi időkre visszatekintő rendszer.

Püthagoraszt tartják e módszer első nagy képviselőjének, de a történelem során számos kimagasló képviselője és iskolája ismert. (Védikus, Káldeusi, Kelta, Kínai, Atlantiszi, Püthagorasz, Censorinus, Cheiro, Millmann  stb.)

Hamvas Béla ezt írja:

„Kétségtelen, hogy mint a bolygók keringését az égen, az emberek sorsát a földön a számok irányítják. Minden testnek, alaknak, formának, ábrának végső fokon valamely számviszony felel meg. Püthagorasz a számoknak a látható világban megjelenő viszonylatait kereste. Több olyan felfedezést tett, amely a matézis és a geometria közvetlen határán áll.”  

Forisek Péter (1972) a Debreceni Egyetem Ókortörténeti Tanszékének tanársegédje. Kutatási területei a hellénizmus és a római köztársaság kora. Censorinus A születésnap címû mûvének forditója (Attraktor Kiadó, Gödöllõ– Máriabesnyõ, 2003).
Számmisztika és orvoslás
Censorinus és az antik orvosi iskolák címmel írt sorait érdemes elolvasni. http://www.ookor.hu/archive/cikk/2003_2_3_forisek.pdf

Mint minden, a numerológia is folyamatos változáson megy keresztül, ezért sokan sokféleképpen értelmezik és magyarázzák.

Jelentősége elsősorben az önismeret, majd következő lépésként a bennünket körülvevő világ megértése. A folyamatos változás mindenre és mindenkire igaz, de van, akinek fontos, hogy magyarázatokat találjon, hogy mivégre is születünk e világra.


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web