Kolloidterápiáról a szaksajtóban

Gillich István kolloidterápiával foglalkozó természetgyógyász cikket jelentetett meg a fito-kolloidok gyógyításbeli szerepéről. (Megjelent a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete Életerő című folyóiratában 2011. februárban.)

A szerző növényvédelmi szakmérnökként dolgozott nyugdíjba vonulásáig. 16 éve kezdett jógázni, 15 éve áttért a vegetariánus táplálkozásra. A Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja. Fitoterápiát Dr. Oláh Andortól tanult. Több mint tizenegy éve vezeti az egyesület szervezésében a "Galagonya túrát", amelyen a résztvevőknek az aktuálisan termő gyógynövények és gombák ismeretét tanítja.

A jógatanítás módszereit itthon, Angliában és Indiában tanulmányozta. Tanfolyamain közel 150 ember tapasztalhatja meg a jóga egészségfejlesztő és terápiás hatását. Jóga-életmódtáborokat szervez gyerekek és felnőttek része itthon és külföldön egyaránt. Radiesztéziai tanfolyamot is végzett, és elsajátította a bioenergetika alapjait. Jelenleg mint természetgyógyászati oktató tanít fitoterápiát, bioenergetikát, jógát és masszázsterápiákat -- svédmasszázs, thai masszázs, ázsiai akupresszúrás masszázs - mikoterápiát /gyógyító gombák/ és aromaterápiát valamint - gyakorló méhészként - apiterápiát, amelyről jegyzetet írt az ETI / Egészségügyi Továbbképző Intézet / számára. Öt természetgyógyászati oktató intézményben tanít és rendszeresen részt vesz természetgyógyászok vizsgáztatásában.Rendszeres előadója a hazai és külföldi természetgyógyász-kongresszusoknak, -konferenciáknak.

Kutatja a degeneratív betegségek gyógyításának alternatív lehetőségeit. Két éve foglalkozik - együttműködve a SOTE-val - a sclerosis multiplex betegségben szenvedők méhtoxin terápiás kezelésével.


A Fito-kolloidok a gyógyításban című cikket pdf formátumban itt olvashatja >>


Növényi kolloidok gyógyhatása - táblázat

A fenti cikkben szereplő táblázatot nagyítva, szintén pdf formátumban is letöltheti >>

A táblázat a Sprayvitaminokat, mint gyógyhatású kolloid termékeket mutatja be aszerint, hogy a bennük lévő növényi kolloidok milyen betegségek esetén fejtik ki hatásukat.

Sprayvitaminok


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web