Dr. Wu féle fejmasszázs

Szerencsésnek mondhatom magam, mert Prof. Wu Bin Jiangot személyesen is ismerem és Magyarországon Ő volt az első kínai Mester, aki Quigong Tai Csit tanított. 1990-ben közvetlen közelről figyelhettem majdnem egy éven keresztül gyógyító munkáját, akupunktúrás kezeléseit, és Quigong Tai Csit tanultam Tőle. Mára már Kanadában él, és a torontói Ontario Hagyományos Kínai Gyógyászati Főiskola Elnöke. Elnökségi tag kínai és kanadai hagyományos kínai gyógyászati, akupunktúrás és orvosi szövetségekben, mint például a TCMPAC, a CMAAC, a CSCMA, és az IAAMMT, a Wu-féle Fejmasszázs Nemzetközi Szövetsége (Wu's Head Massage International Association) alapítója és elnöke. Hivatkozott szerző a TCM hatékonyságáról szóló számos cikkben, TCM tanácsadó számos kínai, japán, német, magyar, osztrák és kanadai szövetségben.

Hogy jutott el Wu doktor a fejmasszázs technika kidolgozásáig? (idézet a könyvéből: Dr. Wu-féle fejmasszázs)

„Amikor 1977-ben elvégeztem a középiskolát,, éppen a kínai kulturális forradalom kellős közepén találtam magam. Minden egyetem bezárt, s a hallgatókat vidékre küldték további „munkagyakorlatra". Én hebai tartománybeli kis szülőfalumba mentem vissza kínai orvoslást tanulni nagybátyámtól. Egy napon megfáztam és komoly fejfájás gyötört. Egy idős orvos a klinikáról elvégzett rajtam egy tízperces fejmasszázst és a fejfájás azonnal elmúlt. Rögtön az idős orvos mellé szegődtem gyakornoknak, hogy ezt a masszázsformát megtanulhassam. Az ő ük nagyapja udvari orvos volt a késői Qing dinasztia idején, és ezt a fejmasszázst a császári palotából hagyományozták rá. Állítólag Xi Chi özvegy császárné különösen nagyra becsülte a Kicsi An-t, az egyik eunuchot, aki minden reggel felkelés előtt masszírozta őt, különösen a fejét.

Mikor a kulturális forradalom 1977-ben véget ért, és az egyetemek ismét megnyitották kapuikat, bekerültem a Heilongjiangi Hagyományos Kínai Orvosi Egyetemre, ahol aztán orvosi diplomát szereztem. 1985-ben felvételt nyertem a Hagyományos Kínai Orvoslás Kínai Akadémiájára Pekingben. Ez volt az első gyógyászati Qigong mesterképző program Kínában, és a világon. Az egyetemi és akadémiai tanulmányaim idején áttanulmányozott sok ősi fejmasszázs-leírás nyomán fejlesztettem ki alapvető elméletemet. A fejmasszázsba több különböző népi gyógyászati technikát is belefoglaltam: Shaolin, Er-Mei, Qigong és más Tuina technikákat."

Dr Wu a könyvében így ír hitvallásáról: „Orvos vagyok és tanár, így életem középpontjában, munkám terén az áll, hogy gyógyítsak és tanítsak. Kit? Bárkit, aki komolyan érdeklődik, veszi magának az időt és fáradságot, hogy kopogasson az ajtómon... Az orvos elsődleges küldetése az egészség megőrzése és helyreállítása, ám az egészségőrzés és a gyógyítás nyugati és keleti koncepciója nagyban különbözik egymástól. Nyugaton az orvos, aki egy rettenetes betegséget gyógyít, nagy orvosnak számít. Kínában viszont az számít legjobb orvosnak, akinek a páciense egyáltalán nem betegszik meg! Orvossá válása során a nyugati és a hagyományos kínai orvoslás doktora számára azonban mégis van egy közös pont: mindkettőhöz évekig tartó, elmélyült tanulás szükséges. A Wu-féle fejmasszázst a hagyományos kínai gyógyászati tudomásom alapján állítottam össze, klasszikus kínai gyógyászati szövegek tanulmányozása és kutatása után. A kínai gyógyászatot nem egyszerű tanulmányozni, már csak hosszú történelme és különleges szóhasználata miatt sem. Nos, amit sok éve akadémiai és tudományos törekvésként kezdtem el, mára klinikai tanulmányok során tökéletesedett rendszerré lett s eredményezett egy elmélyült, ám mégis könnyen megtanulható, öregedést lassító, holisztikus terápiát."

További információkat Dr. WU-FEJMASSZÁZS EGYESÜLET honlapján olvashatunk.
 


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web