Ételallergia

A táplálék allergia az élelmiszer elfogyasztását követően azonnal heves tüneteket okoz, így sokkal szembetűnőbb a felismerése.
Ezek a tünetek megjelenhetnek hirtelen fellépő csalánkiütés, vagy test szerte megjelenő vizenyő, de akár az életet veszélyeztető gége ödéma képében is. Ezekben az esetekben egyértelműen felismerhető, hogy az elfogyasztott étel váltotta ki ezeket a tüneteket. Ilyenkor az egyetlen megoldás az, hogy hátralévő életünkben kerüljük az adott élelmiszer fogyasztását. Az ételallergia és minden más allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokkal szemben, amelyek más embereknél semmilyen panaszt nem okoznak. Ilyenkor úgynevezett IgE antitestek mutathatók ki egyszerű vérvizsgálattal.
A lakosság kicsiny százalékát (2-5%) érinti.A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web