NLP

Egy NLP tanár így fogalmazott
"„Az ember az egyetlen szuperkomputer, amely különösebb szakértelem nélkül is létrehozható és nem mellékelnek hozzá használati utasítást.” Az NLP-t tekinthetjük olyan szoftver-kézikönyvnek, amely segítségével felfedezhetjük, hogyan működik elménk, és hogyan lehet könnyen változást elérni az élet bármely területén, legyen az akár az üzleti élet, az oktatás, a sport vagy bármely művészet."


NLP - A kiválóság művészete

Minden megvan benned, ami egy sikeres, boldog és teljes élethez szükséges! Minden erőforrás benned van, csak felszínre kell hozni! Az emberi agy működése nagyon hasonló a számítógép működéséhez: Azt csinálja, amire beprogramoztuk, és nem azt, amit szeretnénk, hogy csináljon. Ha sikerre programozzuk be az elménket, akkor sikeresek leszünk; ha kudarcra programozzuk be, akkor kudarcot fogunk átélni.

De hogyan tud nekünk ebben segíteni az NLP?
Az NLP a neuro lingvisztikus programozás rövidítése. Richard Bandler matematikus és számítógép programozó és John Grinder nyelvészprofesszor dolgozták ki az 1970-es években Kaliforniában.

Neuro

Az idegrendszerre utal, a külvilágból jövő információk érzékelésének különböző módjára (látás, hallás, tapintás, ízlelés és szaglás) és arra, hogyan kódoljuk élményeinket.

Lingvisztikus

A nyelvet jelenti, azt a képességünket, hogy a szavakon keresztül kifejezzük belső világunkat, beleértve a „hangtalan” nyelvet (mozdulatok, gesztusok) is, amely tükrözi gondolkodásunk szerkezetét.

Programozás

A komputerek világából kölcsönzött kifejezés, a gondolatainkban rejlő folyamatutasítások sorrendjére utal (mentális programok szerkezete), amely lehetővé teszi a kitűzött célok elérését. Ha megváltoztatjuk mentális programjainkat, megváltoztathatjuk viselkedésünket.

Mitől más?
Működik. Tudjuk befolyásolni viselkedésünket. Olyan eszköztár, amelynek segítségével elérhetjük, amit valójában szeretnénk. Mélyreható, tartós és gyors változásokat hozhatunk létre. Még jobbá tehetjük azt, amit már jól csinálunk.


Forrás: www.nlpconsulting.hu


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web