Fekete fokhagyma

Világszerte sokan fogyasztanak  fokhagymát, hiszen számos kedvező hatása ismert. Ha azonban nyersen eszünk belőle, félreismerhetetlen - és mások számára kellemetlen - nyomot hagy a leheleten, a hőkezelés során pedig az illata megváltozik ugyan, de az élettanilag előnyös tulajdonságai is csökkennek. A fekete fokhagyma egészségesebb, mint a nyers változat, ráadásul kellemes aromával rendelkezik.

A fokhagyma évezredeken át egyetlen gyógynövény receptgyűjteményből, herbáriumból sem hiányozhatott, egészségmegőrző és öregedést lassító hatása a fekete fokhagymában sokszorosan érvényesül. Így például antioxidáns tartalma tízszerese, kalcium tartalma hétszerese a fehér változatnak, és összességében véve lényegesen táplálóbb. Jó szolgálatot tesz a szívbetegségek megelőzésében, a koleszterinszint helyreállításában, erősíti az érrendszert, és vértisztító hatása is van.

Japánban, ahol a fekete fokhagyma használatának régebbi hagyománya van, többször is kutatták ennek az alapanyagnak az egészsgére gyakorolt hatását, ezen belül a rák elleni felhasználhatóságát.

Forrás: www.feketefokhagyma.hu


Fekete fokhagyma


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web