Vissza a listához

2013-09-15

Tulsi Olaj

Amint ígértem, most közreadom az Organic India Tulsi Olajának tájékoztató anyagát.

 

Tulsi olaj

Tulsi (szent-bazsalikom) 100% organikus, terápiás illóolaj

 

Az Organic India szent bazsalikom illója (Tulsi) egy keveréke a szintén általunk termesztett Krisna és Ráma Tulsiknak.

Vízgőz desztillációs eljárást alkalmazunk a Tulsi olajok előállításánál, és semmiféle vegyszert vagy oldószert nem használunk.

A Tulsi olaj fűszerű illata kicsit emlékeztet a szegfűszegre, édesgyökérre, mentára és citromra,  erős aromája szellemi tisztaságot, lelki békét idéz elő, és fokozza a tudatosságot.

 

Felhasználása

Alacsony hígításban (0,5% vagy kevesebb), bőrre alkalmazva, a szent bazsalikom támogatja a szervezet reakcióit a gyulladásokkal szemben, valamint hozzásegíti az arcbőr egészséges és tiszta legyen. Ezen kívül egy biztonságos és természetes rovarriasztó hatása is van.

Külső használathoz a hígítást oly módon végezzük, hogy valamelyik kedvenc masszázsolajunkhoz adjunk 4 cseppet a szent bazsalikom olajból. Például a hidegen sajtolt szőlőmag- vagy mandulaolaj tökéletes választás. Ezen kívül – hasonló arányban – hozzáadható még különböző arckrémekhez, hidratálókhoz.

Aromaterápia

Párologtatóba cseppentve tisztítja a levegőt, támogatja a légző-, ideg- és emésztőrendszert, valamint megóvja a szervezetet a környezeti mérgektől. Az emberekre nagy hatást gyakorol a növények aromája. Képzeld azt, hogy a kedvenc illataid száguldanak feléd a konyhából, felkészítve az ízlelőbimbóidat arra a bizonyos ízletes falatra. Mindez pusztán az illékony aromáknak köszönhető. Akár otthon, akár a munkahelyen alkalmazva is élvezhetjük a Tulsi felemelő, és légtisztító tulajdonságait. A Tulsi illata életet lehel az érzékeinkbe, tisztítja a tudatunkat, kiegyensúlyozza az érzelmeinket, és elpusztítja a levegőben keringő baktériumokat és vírusokat. Tegye tökéletesebbé kedvenc illatosítóját azáltal, hogy cseppent bele néhányat a Tulsiból. Hozza létre saját illatkeverékét!

 

Példa egy nagyszerű illatkeverékre, amely tisztítja az elmét, a tüdőt, valamint javítja az általános jólétet:

-3 csepp szent bazsalikom olaj

-3 csepp bio citrom illóolaj

-1 csepp rózsageránium illóolaj

 

A tüdő egészségéért

Néhány csepp hígított illóolajat dörzsöljön el a tenyerében, tegye az arca elé, és gyengéden lélegezze be. A másik módszer, hogy hozzáadunk néhány csepp hígítatlan szent bazsalikom illóolajat egy fazék forró vízhez, és gőzölünk vele. Ehhez eukaliptusz vagy fenyő illóolajat is adhatunk. Ezen kívül borogatás is készíthető vele. Ez arányaiban 1 rész szent bazsalikom olaj, és 3 rész felmelegített ricinusolaj. Adhatunk hozzá levendula- vagy teafa illóolajat is.

Egy másik praktikus módszer, ha a tüdő kezelésére szeretnénk alkalmazni: 3-5 csepp Tulsi illóolajat hígítsunk 1 uncia (vagy kb. 6 teáskanálnyi vagy kb. 2 evőkanálnyi mennyiségű) hordozóolajjal, és masszírozzuk egy olyan testrészbe, ahol a bőr a legvékonyabb. Pl. talp.

A Tulsi olajnak jóformán megszámlálhatatlan felhasználási területe van, hatásairól bővebben olvashatunk itt:  http://www.kulcsazegeszseghez.hu/ma_files/mirejoatulsi.pdf

Még néhány ötlet:

- Aromaterápiában: szoba vagy bármilyen helyiség megtisztítására

-1-2 csepp a mosógépbe és a ruhák illatosak lesznek

- Tehetünk pár cseppet a kedvenc malánkra is

Kérjük, hogy ossza meg velünk, hogy Önnek mi vált be a legjobban!

Ellenjavallatok

Bőrön történő használat előtt célszerű hígítani. A hígításhoz olíva olajat, édesmandula olajat, vagy szőlőmag olajat javaslunk, 4 cseppet unciánként. Belsőleg történő fogyasztását nem javasoljuk. Az inhaláció nem javasolt asztmás vagy epilepsziás betegek esetében. Egészségügyi szakember javaslata nélkül helyileg történő, illetve inhalációs használata nem javallott terhes, szoptató nők esetében, valamint 12 év alatti gyermekeknél.

 

Jó egészséget kívánok szeretettel,

Erika

 

 

A népi gyógymódok és a "házipatika" szerei, valamint a táplálékkiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

 


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web