Vissza a listához

2012-08-11

Miért lenne minden remény oda?

Kedves Mindenki!

Öröm, ha gyógyulásról számolhatunk be, de sokszoros öröm, ha egy kis ember szenvedése múlik el.

A visszajelzések számomra nagyon fontosak, mert ezek erősítenek abban, hogy továbbra is azt az utat járjam, amit eddig, keresve az eszközöket, amik segíthetnek.

A napokban a következő levelet kaptam egy édesanyától:

"Az aggódó szülőknek üzenem történetünket:

3,5 éves kisfiam összeszedett egy nyári kis "enyhe" vírust: kis lázzal, hőemelkedéssel, torokfájással, köhögéssel kezdődött, de ezek 1-2 nap után eltűntek, helyette tele lett a szája fekéllyel, aftákkal.
Először el sem vittem orvoshoz, mert tudtam ezzel nincs mit tenni, ecseteltük gyógyszertári oldattal, fújtuk fertőtlenítő spray-vel, de miután nem javult semmit az állapota, sőt egyre jobban fájt neki, napokig nem evett, és már a folyadékbevitel is kezdett vészesen csökkenni, az éjszakákon a Nurofen fájdalomcsillapító sem segített - már én sem tudtam ki szenved jobban a családban...
Átálltunk (az orvos jóváhagyásával) a Cataflamra, amitől 2-3 órára valóban elmúlt a fájdalma, és addig legalább tudott enni-inni valamennyit, de ez sem volt ugye megoldás, pláne, hogy tudjuk a "kellemes" mellékhatásait ennek az erős gyógyszernek.
Egy telefoni beszélgetés alkalmával egyik kedves ismerősömnek véletlenül említettem meg problémánkat (magyarázkodtam, miért sír a gyerek a háttérben), mire neki eszébe jutott, hogy pár évvel ezelőtt az ő gyereke is hasonlóképpen járt és csak egy vitaminspray gyógyította meg, méghozzá nagyon rövid idő alatt.
Mondtam neki, hogy ha Ő ennyire esküszik erre a csodaszerre, mindenképpen kipróbáljuk, mert több alvás nélküli éjszakát nem szeretnék...
Kikutatta, elküldte a nevet, telefonszámot, én még aznap délután fel is hívtam, mire Erika (akinek azóta is hálás vagyok segítségéért) pár órán belül elhozta személyesen házhoz!
Eredmény: aznap este már nem volt szükség Cataflam-ra, reggel már tudott inni, délben tudott enni egy keveset, és másnap már szinte kutya baja volt a gyereknek, gyakorlatilag 2 nap alatt elmúltak a fájdalmak és a fekélyek! És mindez egy vitamintól, ami a nyálkahártyán keresztül szívódik fel!

Bevallom először szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de mivel "csak" vitaminról van szó, ami ártani nem árthat, adtam neki egy esélyt, mert jobb ötletet még az orvosok sem adtak...(no comment). Tényleg csak azt tudom mondani, hogy (hál' istennek) bevált a Zink+C "csoda"hatása, és nagyon rövid időn belül visszaállt minden a régi kerékvágásba."

Eddig a levél.

A történet lehetne egyedi. De... és itt átadnám az írást Gyöngyvérnek, aki a saját történetét is szerette volna hozzátenni...

"Kedves olvasói Erika hírlevelének!

Én a C+Zinknek egy őszinte és önzetlen barátságot köszönhetek, és azt, hogy Adél lányom aftái 2007-ben (és azóta még két alkalommal, amikor megjelentek) nyomtalanul eltűntek.

Erikát az interneten kutatva találtam meg egy bejegyzése kapcsán, amikor arról írt, hogy Barnabásnak a C+Zink segített az aftáit elmulasztani. Fogalmam sem volt, ki ő, de a gyerekem bajban volt, nagy bajban, és olyankor az anyákat egy dolog érdekli: miképp tudnák a bajt orvosolni.

Miután a kislányom meggyógyult, a következő sorokat írtam Erikának:

>> Kedves Erika!

Ezúton szeretném megköszönni a segítséget. Röviden leírom a történetünket. Szabadon felhasználhatja.

Kislányom szájában az ajka alatt sok apró seb jelent meg. A nagymamájánál volt, egy szerdai napon kezdett panaszkodni. Hét végén már alig tudott enni, nyelvén addigra egy kb. ötforintos nagyságú seb is lett, a korábban keletkezettek sem múltak, hanem tovább szaporodtak. Én vasárnap láttam először. Borzalmasan festett, és nagyon fájhatott, mert a gyerek sem enni, sem beszélni nem volt hajlandó.

Hétfő reggel elvittem az orvoshoz, aki elmondta, hogy a gyereknek aftája van, vírusos eredetű, nem lehet rá gyógyszert adni, öblögessük fertőtlenítő oldattal (javasolt egyet), és várjunk, amíg elmúlik.

Nekem sajnos szokott aftám lenni, de csak egy-egy lencsényi seb a számban, az is nagyon tud fájni, úgyhogy úgy éreztem, ha a gyerekem szája tele van nyílt sebekkel, mint anya nem elégedhetek meg azzal, hogy várjunk, amíg elmúlik majd, annál is inkább, mert a kislány már inni sem volt hajlandó. Mellesleg az orvos arra is figyelmeztetett, vigyázzak, mert nagyon fertőző, és a kisebb gyerekeim is elkaphatják. Akinek több gyereke van, tudja, hogy öt év alatti gyerekeket nem lehet egymástól elzárni, hiába mondja el a szülő, ne tegye , csak beteszi a szájába a játékot, a másik meg utána lenyalja, és nem lehet folyvást őrizni őket a fertőtlenítő oldattal felfegyverkezve.

Keresni kezdtem az Interneten, hátha találok valami tanácsot. A mamák sokszor nagyon használható beszámolókkal szolgálnak. Akkor találtam rá erre a blogra és itt a kisfiú történetére. Azt gondoltam, hogy némi C vitaminnal és cinkkel nagy bajt nem tudok okozni a gyerekemnek, legfeljebb nem használ. Felhívtam Erikát, elmondtam a problémámat. Ezúton is köszönöm segítőkészségét, hogy még aznap este - hétfőn - személyesen elhozta hozzánk a spayt. (Amíg a posta meghozta volna, a kislányom nagyon rossz állapotba kerülhetett volna, hiszen szívószállal sem tudott már inni.) Aznap este félóránként fújtunk, majd másnaptól napi négyszer. A gyerek már másnap reggel hajlandó volt inni, ebédre, igaz két és fél órán keresztül tartott, de két tányér turmixolt főzeléket evett meg. Már nagyon éhes volt. Kedd estére már látszott, hogy a nyelvseb kezd eltűnni. Péntekre szinte teljesen gyógyult volt. A sprayt a kisebb gyereknél is használtam (a legkisebbnél nem, mert még csak szopik és igyekeztem a nagyobbaktól elkülöníteni), és magamnak is, mert sajnos éreztem, hogy megjelentek az én számban is a sebek. Akinek volt aftája, tudja, hogy a hólyagocskák pár óra alatt fekélyes kis sebekké tudnak válni. Mikor éreztem, hogy megjelennek a hólyagok, fújni kezdtem magamnak is a sprayt, és nem teljesedett ki a betegség. Mint írtam, a középsőt megelőzésként, tünetek nélkül is fújni kezdtem, nem jött ki  rajta az afta.

A sray nem csodaszer. Én sem azt vártam tőle, hogy a gyerekemet befújva öt perc alatt megszűnik a baja. De az tény, hogy az öt nap alatt nem javuló, hanem rosszabbodó afta tüneteit sikerült enyhíteni, majd megszüntetni, az én kezdődő aftámat nem hagyta kiteljesedni. Az is tény, hogy a kisebb gyerekem nem kapta el a fertőzést. A kétkedők számára bizonyítani nem tudom, csak vélelmezem a tények alapján, hogy mindez a spraynek köszönhető.

Anyaként azt a legnehezebb elviselni, hogy mikor az orvosok széttárják a kezüket, nekünk kell valami alternatív megoldást találni, vállalva a felelősséget valamiért, amiért nem nekünk kellene, reménykedve, hogy nem választunk rosszul, és nem teszünk rosszat a gyerekünknek. Ugyanis, ha tévedünk, minket elítél a köz és a jog egyaránt, veszélyeztetésért. Nekünk nincs felmentő papírunk arról, hogy tévedhetünk. Mi 'csak' anyák, apák - szülők vagyunk.

Köszönettel:

Gyöngyvér<<

Annak idején a levélhez két képet is mellékeltem, ami meg is jelent Erika blogjában a fenti szöveggel együtt:

http://vitaminspray.blogter.hu/206844/barnabas_cinkeje_adelkanak_is_segitett_

Így, sok év távlatából is nagyon köszönöm a lehetőséget, és persze az azóta tapasztaltakat az eltűnő izomlázról, az altatót mellőző elalvásról egy stresszes időszakban."

Ezt írta nekem Gyöngyvér, és sorait örömmel osztom meg Önökkel, mert nekem támogatást ad a visszajelzés, Önöknek, remélem, alternatívát.

Szeretettel:

Gajáry Erika

A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

 

 

 


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web