Vissza a listához

2012-01-09

Mire jó a TULSI? 4. rész

4. RÉSZ

Idegrendszer – (agy, gerinc, idegek)

AYURVEDA: A Tulsi olaját fülfájás esetén fülcseppként is használják. Adjon friss fokhagyma levet a mustár olajban főtt Tulsihoz, és aztán helyezze ezt a meleg gyógyolajat a fülbe, hogy elmúljon a fülfájás.
AYURVEDA: A fekete bors porával bevett friss Tulsi lé meggyógyítja a periodikus lázat. Akut láz esetén a következő főzet viszi le a hőmérsékletet: forralja össze a főtt Tulsi leveleket porrá zúzott kardamommal fél liter vízben, keverje el cukorral és tejjel.


Reproduktív rendszer

AYURVEDA: Afrodiziákum – a porított Tulsi gyökér tisztított vajjal (ghi)

Légzőszervi rendszer - (légzés, orr, légcső, tüdő)

AYURVEDA: Gyógyítóan hat a SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) betegségre, és a megelőzésre is alkalmas – A Tulsi gyökerét össze kell zúzni és kurkumával összefőzni néhány percig, majd le kell szűrni. Két kanálnyit kell elfogyasztani ebből naponta, s ez gyógyítja a SARS-ot, és megelőzi a betegség terjedését, a fertőzést.
AYURVEDA: A Tulsi tea mézzel jó köptető, különösen ha láz is van
AYURVEDA: A levelek levét adják hurutos és bronchitiszes gyerekeknek
AYURVEDA: A levelek elrágása enyhíti a megfázást és az influenzát. A levelek főzete szegfűszeggel és közönséges sóval azonnali enyhülést hoz influenza esetén.


Kiválasztó rendszer – (vese, húgyhólyag)

AYURVEDA: Vesekő esetén ha hat hónapon keresztül rendszeresen fogyasztjuk  a bazsalikomlevelek kifacsart levét mézzel, kihajtja azt a húgyúton keresztül.

A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben,
ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni.
Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web