Vissza a listához

2012-01-02

Mire jó a TULSI? 3. rész

3. RÉSZ

Immunrendszer – (gyulladásos reakció, fehér vértestek, nyirok mirigyek)

AYURVEDA: Kötőhártyagyulladás kezelésére használják a Tulsi mézzel kevert levét, kimossák vele a szemet, vagy bekenik a finom bőrt a szem alatt.

Kültakaró vagy bőrrendszer – (bőr, izzadtság)

AYURVEDA: Fekete borssal krémként helyileg alkalmazva ótvart és ekcémát kezelnek vele.
AYURVEDA: A levelekből készült krémet külsőleg használva hasznos a rovarcsípések és a bőr parazitás megbetegedései által okozott irritáció csökkentésére;  lázas állapotban a kéz- és lábujjak körmeire is rákenik , amikor a végtagok hidegek.


Izomrendszer – (csontváz, sima- és szívizom)

 

FOLYTATJUK...

 

A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben,
ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni.
Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!


A népi gyógymódok és a "házi patika" szerei, valamint a táplálék kiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!

Az oldalon szereplő információk, publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Grafika és kivitelezés: MandG.Web